Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

ΝΑ ΧΕΡΙ ΝΙΒΕΙ Τ’ ΑΛΛΟ …


[συνέχεια ]

Όσο διαρκεί ο αντισυνταγματικός εγκλεισμός μας στο σπίτι (οι άστεγοι και οι σκηνίτες  εξαιρούνται φαντάζομαι), θα κάνουμε συντροφιά με ένα βραδινό σημείωμα στην αορτή.

του ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΡΚΑΔΗ


pic.: 
Alain Laboile
Ημέρα εικοστή πέμπτη (16ΑΠΡ20)

Υστερόγραφα
ΥΓ.1 Και σήμερα, ο ήλιος έβαψε με τα χρώματα της δύσης, τον Πατραϊκό, τη Βαράσοβα, τη Παλιοβούνα και τις πλαγιές του Παναχαϊκού.
ΥΓ.2 Και σήμερα, γέμισαν τα δρομάκια με μικρά παιδιά, πάνω στα ποδήλατα να τιτιβίζουν.
ΥΓ.2 Και σήμερα, τα σκυλιά από τους κήπους και τα μπαλκόνια, ακούγονταν στις γειτονιές να κουβεντιάζουν δυνατά.
ΥΓ.4 Και σήμερα περιμένουμε. Τι ακριβώς; Να πάρουμε νούμερο για την ανοσία; Να περάσει απ’ έξω ο ιός και να μη μας βρει; Να ετοιμαστεί το εμβόλιο; Να ετοιμαστεί το ΕΣΥ;
ΥΓ.3 Λουίς Σεπούλβεδα (4 Οκτωβρίου 1949 - 16 Απριλίου 2020) συγγραφέας, σκηνοθέτης, δημοσιογράφος και πολιτικός ακτιβιστής. Ένθερμος υποστηρικτής του Σαλβατόρ Αλιέντε, μπήκε στην προσωπική του φρουρά το 1973. Μετά το πραξικόπημα του Πινοσέτ φυλακίστηκε, βασανίστηκε, κατηγορήθηκε για προδοσία και καταδικάστηκε σε ποινή είκοσι οκτώ ετών. Έγινε ευρύτερα γνωστός για το βιβλίο του «Ένας γέρος που διάβαζε ιστορίες αγάπης», στο οποίο μας προσκαλεί να ξανασκεφθούμε τη σχέση μας με τη φύση και το οποίο εμπνεύστηκε το 1978, όταν στο πλαίσιο ενός προγράμματος της Unesco, μοιράστηκε για έναν χρόνο τη ζωή του και τις εμπειρίες του με τους ινδιάνους Σουάρ.
ΥΓ.4 «Αναστάσιμες» ευχές!

 Άνθρωποι μένουμε και παραμένουμε πολίτες/σες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου